Met 100km/u met je caravan over de Duitse Autobahn rijden? Zorg dan voor een Tempo 100-ontheffing!

Tempo 100-ontheffing
Wist je dat een zogenaamde Tempo 100-ontheffing nodig hebt om 100km/u over de Duitse Autobahn rijden met je caravan? In Duitsland is de maximumsnelheid voor een auto-caravan combinatie 80 km/u, tenzij je beschikt over een Tempo 100-ontheffing. Is die voor de aanhangwagen afgegeven en voldoet de hele combinatie aan de gestelde eisen, dan mag je met die combinatie 100 km/u rijden.

Hoe kom je dan aan zo’n Tempo 100-ontheffing? 

Deze kun je verkrijgen, nadat uit een keuring blijkt dat zowel je trekkende voertuig als caravan voldoet aan een aantal eisen. De (maximum) leeftijd van je caravanbanden spelen daarin een belangrijke rol. Deze mogen namelijk niet ouder zijn dan 6 jaar! Maar let op! De ontheffing geldt uiteraard enkel voor de Duitse snelwegen en is niet geldig in andere Europese landen.
Wil jij vlekkeloos door deze keuring heen komen en jezelf verzekeren van een Tempo 100-ontheffing? Zorg er dan voor dat je caravanbanden aan alle eisen voldoen. Plan nu jouw afspraak in voor een Vakantiecheck en ga straks lekker zorgeloos op reis! 😎
Jaimy Tips