Moderne 4×4 banden zijn ontwikkeld voor meer grip op onverhard terrein. Het diepe profiel zorgt voor een betere wegligging. Door een speciale rubbersamenstelling hebben de banden een hoog rendement en veroorzaken ze minder rijgeluid op een verharde weg. Veel SUV-banden zijn voorzien van een velgrandbescherming om beschadigingen van het wiel te voorkomen.

Advies RIT:

Kies voor 100% terreinprofiel als je de band vooral gebruikt op extreem terrein of onder extreme omstandigheden. Op de openbare weg rijd je met aangepaste snelheid.

Kies voor 30% weg en 70% MUD profiel als je de band vaker gebruikt voor zware terreinomstandigheden, maar ook geregeld de verharde weg op gaat. De banden zijn uitermate geschikt in dikke modder of op een rotsachtige ondergrond.

Kies voor 60% weg en 40% terreinprofiel als je het beste van beide wilt. Je rijdt prima op de openbare weg, maar kunt ook uit de voeten bij lichte terreinomstandigheden.

Kies voor 100% wegprofiel als je altijd op de openbare weg rijdt. Realiseer je dat de band in de berm of op onverharde aanzienlijk minder grip heeft.

Een SUV band is speciaal ontwikkeld voor openbare wegen. De band kan hoge snelheden aan blijft presteren. De band heeft hetzelfde loopvlakpatroon als een normale autoband, maar genoeg tractie voor lichte terreinritten

Heb je aanvullende vragen? Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend advies.