APK

Elk jaar (of elke twee jaar in geval van een jongere auto) moet je jouw auto laten keuren om ervoor te zorgen dat de auto voldoet aan de eisen van veiligheid en milieu. Soms is het een kostbare aangelegenheid. RIT bandenservice geeft je professioneel advies over zaken die op de korte of lange termijn nodig zijn om aan de eisen te voldoen. Wij denken met je mee om je op een voordelige, maar veilige manier op weg te helpen.

Wij verzorgen APK-keuringen tot maximaal 3500 kilo (klein rijbewijs).

Kosten:

APK-keuring (incl. OBD-test) 30,58 euro (incl. BTW)
Afmelden (incl. oproepbrief) 4,42 euro (incl. BTW)
Totaalprijs 35 euro (incl. BTW)
Roetmeting (indien nodig) 35 euro (incl. BTW)
4-gasmeting (indien nodig) 25 euro (incl. BTW)
TOESLAG op APK (Voor oldtimers en campers) 25 euro (incl. BTW)

Advies:

De APK-keuring is gratis als je deze combineert met een grote beurt. Je betaalt dan alleen de afmeldkosten. Bij klein onderhoud in combinatie met de APK rekenen we een gereduceerd tarief van 19,95 (incl. BTW en afmeldkosten).

Als jouw auto APK gekeurd is, is dit geen garantie dat de auto de rest van de het jaar veilig is. Regulier onderhoud aan je auto blijft noodzakelijk.

Eerder keuren?

Wacht je liever niet tot het laatste moment met het regelen van je APK-keuring? Je kunt jouw voertuig al vanaf 2 maanden vóór de APK-vervaldatum opnieuw laten keuren. De nieuwe APK-vervaldatum blijft dan hetzelfde, plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van hoe vaak jouw voertuig gekeurd moet worden).

Voorbeelden gevolgen vervaldatum bij eerder keuren:

  • Jouw APK vervalt op 30 maart 2021. Als je jouw voertuig laat keuren in de periode tot maximaal 2 maanden vóór de APK-vervaldatum (in dit voorbeeld dus vanaf 30 januari 2021), tot op maximaal 30 maart 2021, dan blijft de nieuwe APK-vervaldatum hetzelfde (30 maart) plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van hoe vaak jouw voertuig gekeurd moet worden).
  • Keur je in dit voorbeeld meer dan 2 maanden voor de vervaldatum (op 29 januari 2021 of daarvoor), dan krijgt jouw voertuig een nieuwe APK-vervaldatum (29 januari of eerder) plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van hoe vaak het voertuig gekeurd moet worden).

Wij geven graag advies op maat, dus informeer gerust naar de mogelijkheden.