Uw veiligheid bij de keuze voor een band staat natuurlijk voorop. Als u veel kilometers rijdt voor uw werk heeft u andere wensen dan wanneer u korte afstanden rijdt. Wij kijken naar uw persoonlijke situatie voor het beste bandenadvies.

We denken graag met u mee om zolang mogelijk te kunnen profiteren van uw bandenkeuze. We kunnen u de A-keuze banden van onder meer Bridgestone, Michelin, Continental, Vredestein en GoodYear leveren, maar ook voor goedkopere merken kunt u bij ons terecht.

Voor zomerbanden, winterbanden of 4 seizoenen banden bent u bij ons aan het juiste adres.

Advies RIT:

Balanceer uw banden

Door uw banden goed uit te balanceren kunt u veiliger en zuiniger de weg op. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de wielbalans in orde is. U rijdt comfortabeler en uw banden gaan langer mee.

Helpt normaal balanceren niet en blijft u trillingen ervaren als u met uw auto de weg op gaat? Dan kunnen we u banden Roadforce laten balanceren bij RIT bandenservice. Deze techniek maakt het mogelijk om met een krachtvariatiemeting de krachten en ronding van de band te meten en zodanig te verbeteren dat trillingen van band tot het verleden behoren. Ook als uw auto afwijkt naar links of naar rechts biedt deze techniek voor u een oplossing.

Nieuwe banden op de achteras

Als u nieuwe banden op de auto legt laat ze dan op de achteras monteren. Talrijke tests van bandenfabrikanten wijzen uit dat dit uw veiligheid vergroot, vooral op nat wegdek.

  • Met een versleten band op de achteras verliest u eerder grip op de weg (vooral in een bocht of bij uitwijken).
  • Versleten banden raken sneller lek. De auto is moeilijk onder controle te houden als een auto een lekke achterband heeft.
  • Voorbanden raken eerder versleten dan een achterband. Dus als u de voorbanden meerdere keren moet vervangen, en u laat de achterbanden liggen dan brengt dit veiligheidsrisico’s met zich mee omdat de achterband veel ouder is dan de voorbanden.
  • Banden die te lang op de achteras liggen vertonen een abnormale slijtage. Door de banden geregeld te wisselen van achter naar voor verkleint u deze kans.

All-season banden / 4 seizoenen banden / All-weather banden

Een all-season band is altijd een compromis tussen een zomer- en een winterband. In beide seizoenen presteren ze dus niet optimaal.

  • In sommige landen waar een winterband verplicht is in het winterseizoen mag u niet met alle all-season banden de weg op.
  • All-season banden slijten in de zomer sneller dan zomerbanden
  • De auto reageert met all-season banden anders op stuurbewegingen dan een zomerband, omdat de band van een zachter materiaal is gemaakt
  • Niet alle all-season banden kunnen hoge snelheden aan
  • Een all-season band met minder dan 4 mm profiel is niet meer geschikt om als winterband gebruikt te worden

Er zijn natuurlijk ook voordelen van een all-season band. U bespaart de kosten van het wisselen van de banden en de kosten van zomer- of winteropslag. All-season banden zijn beter in de winter dan zomerbanden.

Bezuinigen op uw banden is bezuinigen op uw veiligheid

Zodra de temperatuur onder de 7 graden zakt presteren winterbanden al beter dan zomerbanden. De banden bieden meer grip en het risico op slippen wordt kleiner. Uw remweg wordt aanzienlijk verkort als u de juiste banden onder uw auto heeft. In de wintersportgebieden zijn winterbanden vaak verplicht. Dus als u daar brokken maakt, bent u aansprakelijk voor de schade.

 

Laat u vrijblijvend informeren over de keuze tussen zomer- en winterbanden of all-season banden.