Jouw veiligheid bij de keuze voor een band staat natuurlijk voorop. Als je veel kilometers rijdt voor je werk heb je andere wensen dan wanneer je korte afstanden rijdt. Wij kijken naar jouw persoonlijke situatie voor het beste bandenadvies.
We denken graag met je mee om zolang mogelijk te kunnen profiteren van je bandenkeuze. We kunnen je de A-keuze banden van onder meer Bridgestone, Michelin, Continental, Vredestein en GoodYear leveren, maar ook voor goedkopere merken kun je bij ons terecht.
Voor zomerbanden, winterbanden of 4 seizoenen banden ben je bij ons aan het juiste adres.
Advies RIT:
Balanceer je banden
Door je banden goed uit te balanceren kun je veiliger en zuiniger de weg op. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de wielbalans in orde is. Je rijdt comfortabeler en je banden gaan langer mee.
Helpt normaal balanceren niet en blijf je trillingen ervaren als je met jouw auto de weg op gaat? Dan kunnen we jouw banden Roadforce laten balanceren bij RIT bandenservice. Deze techniek maakt het mogelijk om met een krachtvariatiemeting de krachten en ronding van de band te meten en zodanig te verbeteren dat trillingen van de band tot het verleden behoren. Ook als jouw auto afwijkt naar links of naar rechts biedt deze techniek oplossing.
Nieuwe banden op de achteras
Als je nieuwe banden op de auto legt laat ze dan op de achteras monteren. Talrijke tests van bandenfabrikanten wijzen uit dat dit je veiligheid vergroot, vooral op nat wegdek.
- Met een versleten band op de achteras verlies je eerder grip op de weg (vooral in een bocht of bij uitwijken).
- Versleten banden raken sneller lek. De auto is moeilijk onder controle te houden als een auto een lekke achterband heeft.
- Voorbanden raken eerder versleten dan een achterband. Dus als je de voorbanden meerdere keren moet vervangen, en je laat de achterbanden liggen dan brengt dit veiligheidsrisico’s met zich mee omdat de achterband veel ouder is dan de voorbanden.
- Banden die te lang op de achteras liggen vertonen een abnormale slijtage. Door de banden geregeld te wisselen van achter naar voor verklein je deze kans.
All-season banden / 4 seizoenen banden / All-weather banden
Een all-season band is altijd een compromis tussen een zomer- en een winterband. In beide seizoenen presteren ze dus niet optimaal.
- In sommige landen waar een winterband verplicht is in het winterseizoen mag je niet met alle all-season banden de weg op.
- All-season banden slijten in de zomer sneller dan zomerbanden.
- De auto reageert met all-season banden anders op stuurbewegingen dan een zomerband, omdat de band van een zachter materiaal is gemaakt.
- Niet alle all-season banden kunnen hoge snelheden aan.
- Een all-season band met minder dan 4 mm profiel is niet meer geschikt om als winterband gebruikt te worden.
Er zijn natuurlijk ook voordelen aan een all-season band. Je bespaart de kosten van het wisselen van de banden en de kosten van zomer- of winteropslag. All-season banden zijn beter in de winter dan zomerbanden.
Bezuinigen op je banden is bezuinigen op je veiligheid
Zodra de temperatuur onder de 7 graden zakt, presteren winterbanden al beter dan zomerbanden. De banden bieden meer grip en het risico op slippen wordt kleiner. Je remweg wordt aanzienlijk verkort als je de juiste banden onder jouw auto hebt. In de wintersportgebieden zijn winterbanden vaak verplicht. Dus als je daar brokken maakt, ben jij aansprakelijk voor de schade.
Laat je vrijblijvend informeren over de keuze tussen zomer- en winterbanden of all-season banden.